Online postorderbedrijf Amazon bouwt een nieuw distributiecentrum op het grensoverschrijdende bedrijventerrein. Het distributiecentrum opent in het najaar van 2021 en levert meer dan 500 nieuwe banen op.

In het nieuwe distributiecentrum worden circa 170 reguliere banen gecreëerd. Daarnaast ontstaan er zo’n 350 banen als chauffeur bij de bezorgpartners. In het distributiecentrum worden de bestellingen van klanten voorbereid op de zogenaamde “last mile” van levering. De pakketten worden voornamelijk ’s nachts aangeleverd vanuit de logistieke en sorteercentra. De pakketten worden op routes gesorteerd en vervolgens door de bezorgers met distributievoertuigen opgehaald en uitgereden. Amazon werkt hierin samen met lokale, onafhankelijke bezorgpartners die de bestellingen bij de klanten bezorgen.

Werkgelegenheid

“We zijn erg blij met de werkgelegenheid die Amazon met dit nieuwe distributiecentrum creëert voor onze stad en regio. We kunnen deze nieuwe banen goed gebruiken om werkzoekenden perspectief te bieden. Amazon is een groot internationaal bedrijf. Dit laat zien dat we ook voor bedrijven van deze omvang een aantrekkelijke regio zijn. En daar zijn we erg trots op.”, aldus wethouder Martin de Beer, tevens directeur van Avantis GOB

Grensoverschrijdende samenwerking

Burgemeester van Aken, Sibylle Keupen legt de nadruk op het belang van samenwerking: “Met Avantis hebben we in een vroeg stadium geïnvesteerd in grensoverschrijdende samenwerking en hebben we vriendschappelijke en vooral duurzame relaties opgebouwd met onze partners. Het werpt zijn vruchten af. De diverse en talrijke kansen die zich door de grensoverschrijdende samenwerking en de directe nabijheid van universiteiten voordoen voor de circa 4 miljoen mensen die in de Euregio Maas-Rijn wonen, zullen de komende jaren steeds belangrijker worden.”

Avantis

Avantis is sinds eind jaren negentig het eerste grensoverschrijdende bedrijventerrein van Europa; ongeveer 60 procent van Avantis bevindt zich in het stadsgebied van Aken; 40 procent binnen de gemeente Heerlen. Het terrein heeft een totale oppervlakte van 100 hectare en ongeveer 700.000 m² commerciële ruimte. Met de succesvolle verkoop van een terrein van 66.000 m² voor het distributiecentrum aan Scannell Properties bedraagt ​​de nog te commercialiseren bedrijfsruimte circa 215.000 m². Lopende onderhandelingen geven reden tot optimisme. De verwachting is dat dit jaar extra ruimte in de orde van grootte van 50.000 m² zal worden verkocht.

Contact

Business in Parkstad

Geleenstraat 48

6411 HS Heerlen

045 560 4888

contact@businessinparkstad.com

Privacy

Bekijk hier onze Privacy Statement.